![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Cebulę obierz i pokrój w piórka. Pomidora pokrój w drobną kostkę.
Mięso z kurczaka pokrój na niewielkie kawałki. Oprósz solą, pieprzem i tymiankiem. Wymieszaj.
Na patelni rozgrzej oliwę i smaż mięso z cebulą na średnim ogniu przez około 7–10 minut. Następnie dodaj pokrojonego pomidora i zdejmij patelnię z ognia.
Połowę każdej tortilli posyp startą albo porwaną na kawałki mozzarellą, dodaj mięso z cebulą i pomidorami, przykryj drugą połową tortilli.
Podpiecz na suchej patelni, na średnim ogniu, przez 2 minuty z każdej strony.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Bardzo dobre, nieco gorsze manipulowanie tortillą na patelni, ale można się tego nauczyć.
Tłumaczenie automatyczne