Quesadilla
- 10 min.
- 18 min.
- Łatwe
- 2 sztuki
Quesadilla to świetny pomysł na szybki, smaczny i zdrowy obiad do pracy, który zmieści się w lunchboksie. W naszej quesadilli znajdziesz mięso z kurczaka i warzywa. Będzie smaczna zarówno po podgrzaniu, jak i na zimno. A ty będziesz fresh nawet po obiedzie.
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 379 Kcal
- 28 g białek
- 12 g tłuszczów
- 39 g węglowodanów
Składniki
2 sztuki
Etykiety
Sposób przygotowania
1
Cebulę obierz i pokrój w piórka. Pomidora pokrój w drobną kostkę.
2
Mięso z kurczaka pokrój na niewielkie kawałki. Oprósz solą, pieprzem i tymiankiem. Wymieszaj.
3
Na patelni rozgrzej oliwę i smaż mięso z cebulą na średnim ogniu przez około 7–10 minut. Następnie dodaj pokrojonego pomidora i zdejmij patelnię z ognia.
4
Połowę każdej tortilli posyp startą albo porwaną na kawałki mozzarellą, dodaj mięso z cebulą i pomidorami, przykryj drugą połową tortilli.
5
Podpiecz na suchej patelni, na średnim ogniu, przez 2 minuty z każdej strony.
Nasza rada
Podawaj z sałatką ze świeżych warzyw.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Bardzo dobre, nieco gorsze manipulowanie tortillą na patelni, ale można się tego nauczyć.
Tłumaczenie automatyczne