![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Marchewkę obierz, pokrój na kawałki i ugotuj do miękkości w osolonej wodzie.
Filety z pstrąga umyj pod strumieniem zimnej wody. Ułóż na blacie kuchennym, każdy filet natrzyj musztardą dijon i panieruj w mielonych migdałach.
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy. Ułóż na niej rybę skórą w dół, smaż przez 2–3 minuty z jednej strony i 2 minuty z drugiej. Każdy z filetów usmaż osobno.
Ugotowaną marchewkę odcedź, dodaj chili, sól, pieprz, masło i ciepłe mleko, a następnie zmiksuj na gładki krem za pomocą blendera ręcznego.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
To był pierwszy przepis na ścieżce poszerzania repertuaru mojej mamy w kierunku zdrowej kuchni. Zdziwił się i zainteresował. Szybkie, lekkie i smaczne danie. Polecam!
Tłumaczenie automatyczne
świetne jedzenie, trochę się wahałam, ze względu na musztardę Dijon, ale razem naprawdę świetnie smakuje. Smakował też jak przyjaciel, który nie musi łowić ryb.
Tłumaczenie automatyczne