
Jemy zdrowo i smacznie

Marchewkę obierz, pokrój na kawałki i ugotuj do miękkości w osolonej wodzie.
Filety z pstrąga umyj pod strumieniem zimnej wody. Ułóż na blacie kuchennym, każdy filet natrzyj musztardą dijon i panieruj w mielonych migdałach.
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy. Ułóż na niej rybę skórą w dół, smaż przez 2–3 minuty z jednej strony i 2 minuty z drugiej. Każdy z filetów usmaż osobno.
Ugotowaną marchewkę odcedź, dodaj chili, sól, pieprz, masło i ciepłe mleko, a następnie zmiksuj na gładki krem za pomocą blendera ręcznego.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
świetne jedzenie, trochę się wahałam, ze względu na musztardę Dijon, ale razem naprawdę świetnie smakuje. Smakował też jak przyjaciel, który nie musi łowić ryb.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Wspaniałe połączenie chili ze słodkim smakiem marchewki. Świetny przepis!
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego