SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Marchewkę obierz, pokrój na kawałki i ugotuj do miękkości w osolonej wodzie.

2

Filety z pstrąga umyj pod strumieniem zimnej wody. Ułóż na blacie kuchennym, każdy filet natrzyj musztardą dijon i panieruj w mielonych migdałach.

3

Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy. Ułóż na niej rybę skórą w dół, smaż przez 2–3 minuty z jednej strony i 2 minuty z drugiej. Każdy z filetów usmaż osobno.

4

Ugotowaną marchewkę odcedź, dodaj chili, sól, pieprz, masło i ciepłe mleko, a następnie zmiksuj na gładki krem za pomocą blendera ręcznego.

Nasza rada
Żeby uzyskać jeszcze bardziej chrupiącą panierkę, usmażonego pstrąga przed podaniem posyp płatkami migdałów uprażonymi na suchej patelni.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Mira Sabova
19. lipca 2023

To był pierwszy przepis na ścieżce poszerzania repertuaru mojej mamy w kierunku zdrowej kuchni. Zdziwił się i zainteresował. Szybkie, lekkie i smaczne danie. Polecam!

Tłumaczenie automatyczne

Laura02
27. kwietnia 2022

Martina Chalabalová
11. marca 2022

świetne jedzenie, trochę się wahałam, ze względu na musztardę Dijon, ale razem naprawdę świetnie smakuje. Smakował też jak przyjaciel, który nie musi łowić ryb.

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu