Pstrąg w panierce migdałowej na marchewkowym purée
- 30 min.
- 25 min.
- Łatwe
- 4 porcji
To danie nie pozostawi Cię obojętnym. Obfituje nie tylko w smaki, kolory i tekstury, ale również wartości odżywcze. Pstrąg to nie tylko klasyczna rybka na maśle: spróbuj panierki migdałowej z naszego przepisu.
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 420 Kcal
- 31 g białek
- 25 g tłuszczów
- 18 g węglowodanów
Składniki
4 porcji
Etykiety
Sposób przygotowania
1
Marchewkę obierz, pokrój na kawałki i ugotuj do miękkości w osolonej wodzie.
2
Filety z pstrąga umyj pod strumieniem zimnej wody. Ułóż na blacie kuchennym, każdy filet natrzyj musztardą dijon i panieruj w mielonych migdałach.
3
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy. Ułóż na niej rybę skórą w dół, smaż przez 2–3 minuty z jednej strony i 2 minuty z drugiej. Każdy z filetów usmaż osobno.
4
Ugotowaną marchewkę odcedź, dodaj chili, sól, pieprz, masło i ciepłe mleko, a następnie zmiksuj na gładki krem za pomocą blendera ręcznego.
Nasza rada
Żeby uzyskać jeszcze bardziej chrupiącą panierkę, usmażonego pstrąga przed podaniem posyp płatkami migdałów uprażonymi na suchej patelni.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
To był pierwszy przepis na ścieżce poszerzania repertuaru mojej mamy w kierunku zdrowej kuchni. Zdziwił się i zainteresował. Szybkie, lekkie i smaczne danie. Polecam!
Tłumaczenie automatyczne
świetne jedzenie, trochę się wahałam, ze względu na musztardę Dijon, ale razem naprawdę świetnie smakuje. Smakował też jak przyjaciel, który nie musi łowić ryb.
Tłumaczenie automatyczne