SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 195–200°C. Pokryj blachę (30 × 40 cm) papierem do pieczenia.

2

Umyj pstrąga, osusz go ręcznikiem, posyp pieprzem i solą. Do każdej wypatroszonej ryby włóż 2 cienkie plasterki cytryny i łyżeczkę drobno posiekanej natki.

3

Na dużej patelni rozgrzej na średnim ogniu 2 łyżki oliwy i 30 g masła. Ostrożnie ułóż ryby na rozgrzanym tłuszczu i smaż z po 3–4 minuty z każdej strony na średnim ogniu.

4

Podsmażone ryby przełóż na blachę pokrytą papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 195–200 °C. Piecz przez 10–12 minut.

5

Po upieczeniu wyjmij z piekarnika, posyp drobno posiekanym szczypiorkiem i podawaj.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

syroba
07. maja 2023

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu