Potrawka z batatów
- 10 min.
- 17 min.
- Łatwe
- 2 porcji
Bataty robią się coraz bardziej popularne, a my nie chcemy pozostać z tyłu. Mamy dla Ciebie przepis na potrawkę z batatów, która sprawdzi się zarówno na obiad, jak i na kolację. Zapewni Ci poczucie sytości na długo i będzie cieszyć oko intensywnymi kolorami.
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 452 Kcal
- 16 g białek
- 16,2 g tłuszczów
- 63,1 g węglowodanów
Składniki
2 porcji
Etykiety
Sposób przygotowania
1
Bataty obierz, oczyść i pokrój w drobną kostkę wraz z papryką i pomidorem.
2
Cebule obierz i pokrój w półplastry.
3
Na dużej patelni rozgrzej oliwę i podsmażaj bataty przez ok. 12 minut na średnim ogniu.
4
Dodaj pomidora, cebulę i paprykę, smaż wszystko przez 3 minuty.
5
Dodaj pokrojoną szynkę i smaż przez kolejne 2 minuty.
6
Dodaj szpinak, wyłącz palnik i pozostaw potrawę pod pokrywką, aż szpinak lekko powiędnie i podgrzeje się.
7
Dopraw do smaku solą i pieprzem, podawaj.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Wersje wegetariańskie i z szynką są również bardzo smaczne. Świetnie komponuje się z nim również grillowany ser. Jeśli upiekę słodkiego ziemniaka w osobnym piekarniku, a następnie obrócę go na ragu, konsystencja będzie lepsza.
Tłumaczenie automatyczne
Zrobiłam wersję wegetariańską i bardzo mi smakowała
Tłumaczenie automatyczne
Okazało się bardzo pyszne. Zrobię to innym razem.
Tłumaczenie automatyczne