Pomidory faszerowane komosą
- 30 min.
- 25 min.
- Średnie
- 4 sztuki
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 186 Kcal
- 6 g białek
- 7 g tłuszczów
- 23 g węglowodanów
Składniki
Etykiety
Sposób przygotowania
Ugotuj komosę w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu (ok. 30 minut). Przed ugotowaniem przepłucz ją w zimnej wodzie.
Rozgrzej piekarnik do 200°C.
Umyj pomidory, usuń szypułki i wydrąż je łyżką.
Drobno posiekaj cebulę. Marchew utrzyj na tarce.
Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż na niej marchewkę i cebulę (ok. 5 minut).
Dodaj komosę, masło migdałowe, pietruszkę, gałkę muszkatołową i płatki owsiane.
Nafaszeruj pomidory przygotowaną masą, ułóż je na blasze pokrytej papierem do pieczenia i piecz przez ok. 20 minut w temperaturze 190–200°C.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Bardzo dobrze :) Nadziałam quinoa z oliwkami, grzybami, tamaryndowcem i przyprawami. Mogę nawet dodać dobre tofu lub tempeh /)
Tłumaczenie automatyczne
Ciekawe połączenie
Tłumaczenie automatyczne