
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Na tarce o dużych oczkach zetrzyj tofu i obraną marchewkę. Wsyp je do miski.
Dodaj jajka, mąkę, łyżeczkę bazylii, łyżeczkę curry, sól i pieprz. Składniki mieszaj tak długo, aż powstanie gładkie ciasto.
Na dużej patelni rozgrzej oliwę. Za pomocą łyżki albo chochelki wylewaj niewielkie porcje ciasta bezpośrednio na patelnię, tworząc placuszki (na patelni powinny się zmieścić ok. 4 placki jednocześnie), i smaż je na średnim ogniu przez 3-4 minuty z każdej strony. Ciasta powinno wystarczyć na ok. 16 placuszków.
Usmażone placki rozłóż na talerze i podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
świetny przepis
Tłumaczenie automatyczne
Świetnie. Ponownie wymieszałam miksturę, aby ciasto było gładkie.
Tłumaczenie automatyczne
Bardzo pozytywne zaskoczenie. naleśniki są doskonałe.
Tłumaczenie automatyczne