SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Na głębokiej patelni rozgrzej łyżkę oliwy z oliwek, dodaj posiekaną cebulę i zrumień ją na wolnym ogniu (2–3 minuty).

2

Dodaj chili, oregano, kolendrę i przecier pomidorowy. Wymieszaj i szybko podsmaż na dużym ogniu (wystarczy 1 minuta).

3

Do zawartości patelni dodaj pomidory z puszki, fasolę i ciecierzycę, puree z dyni oraz pokrojoną dynię. Wymieszaj, podlej 150 ml wody, przykryj i gotuj przez 20 minut na wolnym ogniu.

4

Na zakończenie dopraw do smaku 3 ząbkami czosnku przeciśniętymi przez praskę, solą i pieprzem.

Nasza rada
Udekoruj danie łyżką świeżej rzeżuchy. * Puree z dyni: Obierz dynię i pokrój ją w kostkę, zalej wodą i ugotuj do miękkości na wolnym ogniu. Po ok. 10 minutach odcedź i zblenduj warzywo na gładki krem. Jeżeli masa jest zbyt gęsta, możesz dodać odrobinę wody.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Zuzana Šimnovicová
17. marca 2024

Podobało nam się, nawet ten człowiek nabrał odwagi i bezczelności, a także nie wierzył, że to jest dobre. Przepis mnie zaskoczył, na pewno powtórzymy. Dynię dobrze jest pokroić na bardzo małe kawałki, są smaczniejsze.

Tłumaczenie automatyczne

Denisa Tkadlečková
09. grudnia 2023

Yama
20. listopada 2023

Świetnie

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu