
Jemy zdrowo i smacznie

Na głębokiej patelni rozgrzej łyżkę oliwy z oliwek, dodaj posiekaną cebulę i zrumień ją na wolnym ogniu (2–3 minuty).
Dodaj chili, oregano, kolendrę i przecier pomidorowy. Wymieszaj i szybko podsmaż na dużym ogniu (wystarczy 1 minuta).
Do zawartości patelni dodaj pomidory z puszki, fasolę i ciecierzycę oraz pokrojoną dynię. Wymieszaj, podlej 150 ml wody, przykryj i gotuj przez 20 minut na wolnym ogniu.
Na zakończenie dopraw do smaku 3 ząbkami czosnku przeciśniętymi przez praskę, solą i pieprzem.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Chyba najlepszy przepis od Jedz zdrowo! Świetne połączenie składników i przypraw. Lubimy ostre, więc dodaliśmy chili. Polecam pokroić dynię na mniejsze kawałki, aby można ją było wcześniej ugotować w sosie.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Doskonały. Wstawiłem mniej chili.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Znakomicie, ale jeśli ktoś nie lubi pikantnych potraw, dodałabym mniej chili. Fasoli nie miałam w domu, więc zastąpiłam je soczewicą i podałam ryż owsiany jako dodatek i bardzo nam się podobało. Chciałbym znowu gotować😊
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego