
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Ugotuj makaron lub ryż w osolonej wodzie, zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Oprósz mięso solą i pieprzem z obu stron. Rozgrzej na patelni oliwę i podsmaż na niej piersi zw kurczaka (w całości), przez 3 minuty z jednej i 4 minuty z drugiej strony. Zdejmij mięso z patelni i odłóż na talerz.
Pozostaw patelnię na ogniu, zmniejsz go i podsmaż na tłuszczu z mięsa cebulę i czosnek (wystarczą 2 minuty). Następnie zwiększ ogień i dodaj przecier. Wymieszaj i wlej pomidory z puszki.
Wsyp bazylię i posiekany szczypiorek. Duś przez 5 minut na średnim ogniu.
Jeżeli sos pomidorowy się przypala, podlej go odrobiną wody.
Przełóż na patelnię podpieczone mięso i podlej je sosem pomidorowym.
Obsyp lub obłóż mozzarellą, przykryj pokrywką i duś jeszcze przez 3–4 minuty na średnim ogniu, aż ser całkowicie się rozpuści. Podawaj z gotowanym makaronem lub ryżem.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Świetny przepis, szybki, łatwy w przygotowaniu i składnikach. Mojemu mężowi danie bardzo smakowało, a on jest dość wymagający i krytyczny, więc to świetny przepis ;) Po prostu nie dodałam szczypiorku. Chciałabym aby w przepisie była informacja o minutach, piersi wyszły idealnie, soczyste, dziękuję
Tłumaczenie automatyczne
Świetny przepis, na pewno kiedyś go powtórzę 😋
Tłumaczenie automatyczne
świetny przepis i dużo białka
Tłumaczenie automatyczne