Pieczony łosoś z brokułami i buraczkami
- 15 min.
- 12 min.
- Łatwe
- 2 porcji
Piękne danie, które nie tylko dobrze wygląda, ale również pysznie smakuje. Jeżeli jeszcze nie znasz połączenia łososia z brokułami i buraczkami, spróbuj koniecznie.
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 521 Kcal
- 56 g białek
- 26 g tłuszczów
- 17 g węglowodanów
Składniki
2 porcji
Etykiety
Sposób przygotowania
1
Rozgrzej piekarnik do 170–180°C. Umyj brokuły i na ok. 4 minuty włóż je do wrzątku. Nie gotuj! Po wyjęciu zahartuj je w lodowatej wodzie i odstaw.
2
Oprósz łososia solą i natrzyj go tymiankiem.
3
Na patelni żaroodpornej rozgrzej 1 łyżkę oliwy. Ułóż na niej rybę, skórą w dół. Smaż przez 3–4 minuty, a następnie obróć i smaż przez ok. 1 minutę z drugiej strony.
4
Wstaw patelnię z łososiem do piekarnika i piecz go przez 4 minuty w temperaturze 170–180°C.
5
Podawaj z brokułami i gotowanymi buraczkami.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Bardzo mi się podobało.. Fantastyczne 👋👋👋
Tłumaczenie automatyczne
Proste i naprawdę smaczne. 😊 Robiłem to już dwukrotnie.
Tłumaczenie automatyczne