SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 354 Kcal
  • 14 g białek
  • 27 g tłuszczów
  • 12 g węglowodanów

Poczuj się lepiej i pewniej w swojej skórze dzięki kolagenowi!

  • Skóra pełna blasku
  • Gęste włosy
  • Zdrowe stawy
Więcej informacji

Składniki

4 porcji

Doskonale nawilżona i odżywiona skóra dzięki kolagenowi

  • Profilaktyka zmarszczek
  • Redukcja cellulitu
  • Pyszny w smaku
Więcej informacji
banner image

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 200°C. Blachę pokryj papierem do pieczenia.

2

Kalafiora podziel na różyczki i umyj.

3

Ułóż kalafiora na blasze, dopraw solą, pieprzem i oliwą.

4

Umieść w piekarniku i piecz w temperaturze 190–200°C przez 30-35 minut.

5

W międzyczasie przygotuj sos. Do salaterki wlej tahini, dodaj czosnek, sok z limonki i twaróg. Dopraw do smaku solą i pieprzem albo dodaj trochę wody, aby uzyskać lepszą konsystencję. Dokładnie wymieszaj.

6

Upieczonego kalafiora posyp słonecznikiem i podawaj z sosem tahini.

Nasza rada
Kalafiora możesz udekorować kilkoma listkami świeżej natki pietruszki.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Martina Brzobohatá
02. kwietnia 2023

Do sosu dodałam dodatkowo mieloną kolendrę.

Tłumaczenie automatyczne

Emilia Vizvaryova
01. lutego 2023

JolaB
29. stycznia 2023

pyszne

banner image
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu