Paprykarz z kurczaka
- 20 min.
- 30 min.
- Łatwe
- 4 porcji
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 359 Kcal
- 25 g białek
- 17 g tłuszczów
- 37 g węglowodanów
Składniki
Etykiety
Sposób przygotowania
Ugotuj kaszę jaglaną do miękkości w osolonej wodzie. Potrwa to ok. 10 minut.
Cebulę pokrój w kostkę.
Oprósz udka z kurczaka solą i pieprzem. Podsmaż je na złoty kolor na 2 łyżkach oleju słonecznikowego (4 minuty z każdej strony).
Podsmażone udka wyjmij i odstaw. Na tę samą patelnię (z tłuszczem) wrzuć pokrojoną cebulę.
Podsmaż ją na złoty kolor, posyp słodką papryką, dodaj pomidory i mleko kokosowe. Włóż mięso z powrotem do sosu.
Gotuj przez 20 minut na średnim ogniu, aż sos zgęstnieje. Wyjmij mięso, porwij je widelcem na kawałki i wrzuć je wraz ze skórką do sosu. Z kości możesz zrobić rosół.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
To jest pyszne. Zamiast pałek dałam fileta pokrojonego w kostkę. Na pewno do tego przepisu wrócę.😍
Ten przepis jest jednym z moich ulubionych. Gotuję regularnie.
Tłumaczenie automatyczne