
Jemy zdrowo i smacznie

Ugotuj kaszę jaglaną do miękkości w osolonej wodzie. Potrwa to ok. 10 minut.
Cebulę pokrój w kostkę.
Oprósz udka z kurczaka solą i pieprzem. Podsmaż je na złoty kolor na 2 łyżkach oleju słonecznikowego (4 minuty z każdej strony).
Podsmażone udka wyjmij i odstaw. Na tę samą patelnię (z tłuszczem) wrzuć pokrojoną cebulę.
Podsmaż ją na złoty kolor, posyp słodką papryką, dodaj pomidory i mleko kokosowe. Włóż mięso z powrotem do sosu.
Gotuj przez 20 minut na średnim ogniu, aż sos zgęstnieje. Wyjmij mięso, porwij je widelcem na kawałki i wrzuć je wraz ze skórką do sosu. Z kości możesz zrobić rosół.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Kasza jaglana nie udała się nam, zastąpiliśmy ją makaronem, ale sos był znakomity, byliśmy mile zaskoczeni!
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
bomba
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
mniam, trochę się martwiłam, że mleko kokosowe zdominuje smak pieprzu, ale nie, jest naprawdę świetne.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego