![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Ugotuj kaszę jaglaną do miękkości w osolonej wodzie. Potrwa to ok. 10 minut.
Cebulę pokrój w kostkę.
Oprósz udka z kurczaka solą i pieprzem. Podsmaż je na złoty kolor na 2 łyżkach oleju słonecznikowego (4 minuty z każdej strony).
Podsmażone udka wyjmij i odstaw. Na tę samą patelnię (z tłuszczem) wrzuć pokrojoną cebulę.
Podsmaż ją na złoty kolor, posyp słodką papryką, dodaj pomidory i mleko kokosowe. Włóż mięso z powrotem do sosu.
Gotuj przez 20 minut na średnim ogniu, aż sos zgęstnieje. Wyjmij mięso, porwij je widelcem na kawałki i wrzuć je wraz ze skórką do sosu. Z kości możesz zrobić rosół.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
To nie smakowało dobrze. To bardziej pomidor z kokosem niż kurczak z papryką :(
Tłumaczenie automatyczne
To jest pyszne. Zamiast pałek dałam fileta pokrojonego w kostkę. Na pewno do tego przepisu wrócę.😍
Ten przepis jest jednym z moich ulubionych. Gotuję regularnie.
Tłumaczenie automatyczne