SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 359 Kcal
  • 25 g białek
  • 17 g tłuszczów
  • 37 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

4 porcji

Sposób przygotowania

1

Ugotuj kaszę jaglaną do miękkości w osolonej wodzie. Potrwa to ok. 10 minut.

2

Cebulę pokrój w kostkę.

3

Oprósz udka z kurczaka solą i pieprzem. Podsmaż je na złoty kolor na 2 łyżkach oleju słonecznikowego (4 minuty z każdej strony).

4

Podsmażone udka wyjmij i odstaw. Na tę samą patelnię (z tłuszczem) wrzuć pokrojoną cebulę.

5

Podsmaż ją na złoty kolor, posyp słodką papryką, dodaj pomidory i mleko kokosowe. Włóż mięso z powrotem do sosu.

6

Gotuj przez 20 minut na średnim ogniu, aż sos zgęstnieje. Wyjmij mięso, porwij je widelcem na kawałki i wrzuć je wraz ze skórką do sosu. Z kości możesz zrobić rosół.

Nasza rada
Zamiast mleka kokosowego możesz użyć zwykłego pełnotłustego mleka. Dodaj je dopiero do gotowego sosu, po zdjęciu z palnika. W przeciwnym razie się zetnie.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Babovicka
16. marca 2023

Kasza jaglana nie udała się nam, zastąpiliśmy ją makaronem, ale sos był znakomity, byliśmy mile zaskoczeni!

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Shelli Shelliová
21. lutego 2023

bomba

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Michaela Šafrová
15. lutego 2023

mniam, trochę się martwiłam, że mleko kokosowe zdominuje smak pieprzu, ale nie, jest naprawdę świetne.

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu