
Jemy zdrowo i smacznie

Do garnka wlej odpowiednią ilość wody, osól ją i doprowadź do wrzenia.
Do wrzątku wrzuć makaron i gotuj przez 10–12 minut na średnim ogniu.
Zanim makaron się ugotuje, przygotuj sos: na małym ogniu, na dużej głębokiej patelni rozgrzej ricottę, dodaj 1 chochlę wody z gotującego się makaronu, rozmaryn, sól, pieprz i parmezan. Poczekaj, aż sos dobrze się podgrzeje a jego składniki wymieszają.
Odcedź makaron, wrzuć do przygotowanego sosu i wymieszaj.
Posyp skórką z cytryny i podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Świetny przepis, dodałam indyka i pieczarki. Aromat rozmarynu i delikatny smak ricotty czynią z karmy kompletną bombę 🤤
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Świetne i szybkie. Sos doprawiłam 15% kwaśną śmietaną (klasyczna 190g) i dodałam 40g drobno startego parmezanu i zamiast skórki cytrynowej użyłam soku z połowy cytryny. Oprócz makaronu gotowałam też brokuły i robiłam dorsza na maśle. To nie było złe. 😊
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Świetny. Dzieciom również bardzo się podobało 👍
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego