SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Najpierw zrób pesto.

2

Szpinak przepłucz w zimnej wodzie i umieść w blenderze razem z orzeszkami piniowymi, awokado, czosnkiem, jogurtem i 1 łyżką oliwy.

3

Zblenduj na gładką masę, dopraw do smaku solą i pieprzem.

4

Pierś z kurczaka oprósz solą i pieprzem. Podpiecz z obu stron na 2 łyżkach oliwy z oliwek. Po ok. 15 minutach zdejmij z ognia i pokrój w plastry.

5

Makaron ugotuj w osolonej wodzie, zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

6

Odcedź i wymieszaj z pesto.

7

Podziel na 4 porcje, a na każdej ułóż kilka plastrów piersi kurczaka.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

nw8nmsgf5pprivaterelayappleidcom
12. lutego 2024

Do pesto dodałam też świeżą kolendrę. Całkiem niezłe, może powinno być trochę bardziej doprawione.

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1387098
kaj♡ska
01. sierpnia 2023

doskonale wyważony

Tłumaczenie automatyczne

René Mikolajčík
27. lutego 2023

Świetnie

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu