
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Rozgrzej piekarnik do 175°C.
Przygotuj sobie dwa arkusze papieru do pieczenia. Na jednym z nich ułóż szpinak i pieczarki pokrojone w plasterki.
Na warzywach ułóż łososia, posyp go solą i pieprzem, posmaruj chili i skrop oliwą.
Przykryj drugim arkuszem papieru do pieczenia i zwiń, tworząc kieszeń.
Łososia umieść na blasze i wstaw do piekarnika.
Piecz przez 15 minut w temperaturze 165–175°C.
Łososia podawaj z ryżem, pieczonymi ziemniakami lub pieczywem pełnoziarnistym.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Świetne dla nas. Zrobiłam puree ze słodkich ziemniaków z czosnkiem. Jeśli robiliście tylko ziemniaki to polecam doprawić łososia czosnkiem ❤️
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Cudownie soczyste, bardzo nam smakowało.
Tłumaczenie automatyczne z języka niemieckiego