Łosoś w papilotach
- 20 min.
- 15 min.
- Łatwe
- 2 porcji
Co by tu na obiad? Może by tak rybkę, ale bez litrów oleju? Wypróbuj nasz przepis na łososia z pieca, ze szpinakiem i pieczarkami.
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 492 Kcal
- 31 g białek
- 40 g tłuszczów
- 2 g węglowodanów
Składniki
2 porcji
Etykiety
Sposób przygotowania
1
Rozgrzej piekarnik do 175°C.
2
Przygotuj sobie dwa arkusze papieru do pieczenia. Na jednym z nich ułóż szpinak i pieczarki pokrojone w plasterki.
3
Na warzywach ułóż łososia, posyp go solą i pieprzem, posmaruj chili i skrop oliwą.
4
Przykryj drugim arkuszem papieru do pieczenia i zwiń, tworząc kieszeń.
5
Łososia umieść na blasze i wstaw do piekarnika.
6
Piecz przez 15 minut w temperaturze 165–175°C.
7
Łososia podawaj z ryżem, pieczonymi ziemniakami lub pieczywem pełnoziarnistym.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Totalnie luksusowy 👍. Zdjęcie przed włożeniem do piekarnika... zamiast sypkiego chilli dodałam oliwę z chilli...
Tłumaczenie automatyczne
Wyjątkowy. Przepis, który powtarzałam już kilka razy. Dzieci również zaczęły jeść dodatek, przekonały się.
Soczysty łosoś, szpinak i pieczarki ale były bez smaku😨 Udoskonalone kuskusem z pesto z czosnku niedźwiedziego😉
Tłumaczenie automatyczne