![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Ziemniaki ugotuj do miękkości w osolonej wodzie.
Liście sałat porwij na kawałki, brokuły połam i wrzuć do salaterki. Dodaj jabłko pokrojone w drobną kostkę.
W niewielkim naczyniu wymieszaj i lekko ubij składniki na dressing: jogurt grecki, ocet jabłkowy, oliwę, koperek, sól i pieprz.
Polej sosem warzywa w salaterce, dodaj ugotowane, pokrojone w ćwiartki ziemniaki i wymieszaj.
Podziel sałatkę na 2 porcje, posyp mielonymi nasionami konopi i pestkami słonecznika.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Zrobiłam dzisiaj na obiad. Naprawdę pyszna, lekka sałatka. Myślę, że można go jeść samodzielnie, a nie tylko jako dodatek do dania głównego. Elastycznie zastąpiłam to, czego nie miałam w domu: zamiast octu jabłkowego użyłam octu balsamicznego, zamiast świeżego koperku suszyłam. Na wierzchu też brakowało nasion słonecznika i konopi, ale i tak bardzo mi smakowało. Dzięki za przepis!
Tłumaczenie automatyczne
Robię rewelacyjnie wielokrotnie i jeszcze się nie zawiodłam, jest dobrze nawet jeśli dodam do tego tofu lub jakiś dodatek i obleję trochę cytryną 🙂
Tłumaczenie automatyczne