![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Ugotuj kuskus zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Umyj brokuły i podziel je na różyczki.
Wlej do garnka odpowiednią ilość wody, zagotuj ją, wrzuć brokuły i gotuj przez ok.5 minut na średnim ogniu. Odcedź i odłóż.
Cebulę obierz i drobno posiekaj. Mięso z indyka pokrój na niewielkie kawałki.
Rozgrzej 1 łyżkę oliwy, a następnie wrzuć posiekaną cebulę i smaż ją na średnim ogniu przez ok. 2 minuty.
Dodaj pokrojone mięso i tymianek, dopraw solą i pieprzem, smaż przez kolejnych 7 minut. Minutę przed końcem smażenia dodaj przeciśnięty czosnek, który powinien nabrać złotawego koloru i nadać potrawie przyjemnego aromatu.
Podlej śmietaną sojową, dodaj podgotowane brokuły i podgrzewaj przez kolejne 3minuty.
Na zakończenie dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z kuskusem.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Rewelacja 👍🏻 Dodałam też liściasty szpinak
Tłumaczenie automatyczne