SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Ugotuj kuskus zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2

Umyj brokuły i podziel je na różyczki.

3

Wlej do garnka odpowiednią ilość wody, zagotuj ją, wrzuć brokuły i gotuj przez ok.5 minut na średnim ogniu. Odcedź i odłóż.

4

Cebulę obierz i drobno posiekaj. Mięso z indyka pokrój na niewielkie kawałki.

5

Rozgrzej 1 łyżkę oliwy, a następnie wrzuć posiekaną cebulę i smaż ją na średnim ogniu przez ok. 2 minuty.

6

Dodaj pokrojone mięso i tymianek, dopraw solą i pieprzem, smaż przez kolejnych 7 minut. Minutę przed końcem smażenia dodaj przeciśnięty czosnek, który powinien nabrać złotawego koloru i nadać potrawie przyjemnego aromatu.

7

Podlej śmietaną sojową, dodaj podgotowane brokuły i podgrzewaj przez kolejne 3minuty.

8

Na zakończenie dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z kuskusem.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Alexandra.Mazariova
12. kwietnia 2024

Evelin Szikora
28. marca 2024

Tereza Forejtová
12. marca 2024

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu