Kuskus z indykiem w sosie śmietanowym
- 15 min.
- 18 min.
- Łatwe
- 3 porcji
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 593 Kcal
- 38,7 g białek
- 22 g tłuszczów
- 53,3 g węglowodanów
Składniki
Etykiety
Sposób przygotowania
Ugotuj kuskus zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Umyj brokuły i podziel je na różyczki.
Wlej do garnka odpowiednią ilość wody, zagotuj ją, wrzuć brokuły i gotuj przez ok.5 minut na średnim ogniu. Odcedź i odłóż.
Cebulę obierz i drobno posiekaj. Mięso z indyka pokrój na niewielkie kawałki.
Rozgrzej 1 łyżkę oliwy, a następnie wrzuć posiekaną cebulę i smaż ją na średnim ogniu przez ok. 2 minuty.
Dodaj pokrojone mięso i tymianek, dopraw solą i pieprzem, smaż przez kolejnych 7 minut. Minutę przed końcem smażenia dodaj przeciśnięty czosnek, który powinien nabrać złotawego koloru i nadać potrawie przyjemnego aromatu.
Podlej śmietaną sojową, dodaj podgotowane brokuły i podgrzewaj przez kolejne 3minuty.
Na zakończenie dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z kuskusem.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
najlepszy przepis z książki kucharskiej do 30 min
Tłumaczenie automatyczne
Rewelacja 👍🏻 Dodałam też liściasty szpinak
Tłumaczenie automatyczne