SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 150°C.

2

Posól kurczaka ze wszystkich stron.

3

Przenieść go do brytfanny i podlej octem winnym. Następnie gołymi rękoma wsmaruj ocet w mięso.

4

Drobno posiekaj bazylię i tymianek.

5

Posmaruj kurczaka ziołami, a część włóż do środka razem z całymi liśćmi laurowymi.

6

Podlej kurczaka 300 ml wody i piecz go przez 1,5 godziny w temperaturze 150–160°C.

7

Następnie zwiększ temperaturę do 190–200°C i piecz jeszcze przez 30 minut.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Ludmila18
02. czerwca 2023

Znowu jest pysznie

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1401207
David Řezníček
18. marca 2023

Najlepszy przepis na pieczonego kurczaka

Tłumaczenie automatyczne

Mirka Laurincova
12. lutego 2023

jest super, następnym razem na pewno tak zrobię 👍kolejny super przepis🤗

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu