
Jemy zdrowo i smacznie

Rozgrzej piekarnik do 150°C.
Posól kurczaka ze wszystkich stron.
Przenieść go do brytfanny i podlej octem winnym. Następnie gołymi rękoma wsmaruj ocet w mięso.
Drobno posiekaj bazylię i tymianek.
Posmaruj kurczaka ziołami, a część włóż do środka razem z całymi liśćmi laurowymi.
Podlej kurczaka 300 ml wody i piecz go przez 1,5 godziny w temperaturze 150–160°C.
Następnie zwiększ temperaturę do 190–200°C i piecz jeszcze przez 30 minut.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Najlepszy przepis na pieczonego kurczaka
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
jest super, następnym razem na pewno tak zrobię 👍kolejny super przepis🤗
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Uratuję tego kurczaka Nie chcę nic zmieniać tylko oszczędzaj
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego