SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Kaszę bulgur ugotuj w ok. 250 ml osolonej wody (ok. 12 minut) i pozostaw pod przykryciem na 10 minut.

2

Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek, wrzuć drobno posiekaną cebulkę i smaż przez 3–4 minuty.

3

Dodaj ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, krewetki, paprykę, chili, przecier i pomidory z puszki.

4

Wymieszaj i smaż na średnim ogniu przez 5–7 minut.

5

Dodaj 200 ml bulionu warzywnego lub wody i miód. Wymieszaj.

6

Przykryj patelnię pokrywką i duś przez kolejne 10 min.

7

Kaszę podziel na dwie porcje, polej je sosem krewetkowym i podawaj.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Beatrixko
17. października 2022

absolutnie pyszne... gotuję dość często

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1363091
Monika Leckéšiová
17. marca 2022

ocen_1166894
Kris Svobodová
28. września 2021

OK, następnym razem poproszę mniej chili. 🙂 🌶️ Zrobiłam makaron, ale następnym razem spróbuję kaszy bulgur.

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1257899
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu