
Jemy zdrowo i smacznie

Grzyby namocz na 5–10 minut w ciepłej wodzie. Cebulę drobno posiekaj.
W garnku rozgrzej oliwę i podsmaż na niej cebulę. Kiedy nabierze złotego koloru, dodaj bulion, bulgur i namoczone grzyby. Gotuj przez ok. 20 minut na małym ogniu. Do kaszy możesz dodać wodę, w której moczyły się grzyby.
Kiedy kasza zmięknie, dodaj groszek albo fasolkę i duś jeszcze przez chwilę.
Pod koniec gotowania dopraw do smaku solą, pieprzem i klarowanym masłem, które nada potrawie kremowej konsystencji.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Jedno z moich ulubionych dań, bardzo dobre.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Szybko i smacznie. Co jeszcze dodać.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Bardzo smaczne i szybkie jedzenie?
Tłumaczenie automatyczne z języka słowackiego