SzukajSzukajMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 371 Kcal
  • 10,2 g białek
  • 11,4 g tłuszczów
  • 58,7 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

3 porcji

Etykiety

Sposób przygotowania

1

Grzyby namocz na 5–10 minut w ciepłej wodzie. Cebulę drobno posiekaj.

2

W garnku rozgrzej oliwę i podsmaż na niej cebulę. Kiedy nabierze złotego koloru, dodaj bulion, bulgur i namoczone grzyby. Gotuj przez ok. 20 minut na małym ogniu. Do kaszy możesz dodać wodę, w której moczyły się grzyby.

3

Kiedy kasza zmięknie, dodaj groszek albo fasolkę i duś jeszcze przez chwilę.

4

Pod koniec gotowania dopraw do smaku solą, pieprzem i klarowanym masłem, które nada potrawie kremowej konsystencji.

Nasza rada
Jesienią wykorzystaj świeże leśne grzyby.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Ľubka Rančíková
12. października 2022

Znakomicie, był w czołówce czempionów!

Tłumaczenie automatyczne z języka słowackiego

Veru Košc
23. sierpnia 2022

Jedno z moich ulubionych dań, bardzo dobre.

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

nikolsul
13. listopada 2021

Szybko i smacznie. Co jeszcze dodać.

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

ocen_1277933
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu