
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Cebulę obierz, przekrój na pół i pokrój w piórka, a następnie rozdrób w palcach. Bataty obierz i pokrój w cienkie plasterki (ok. 4–5 mm grubości).
Na głębokiej patelni o średnicy 25 cm rozgrzej 3 łyżki oliwy, wrzuć cebulę i zeszklij ją na średnim ogniu (5 minut). Dodaj pokrojone bataty i szczyptę soli, podlej 250 ml wody i gotuj bez przykrycia przez 10–12 minut. Podczas gotowania mieszaj, aby wszystkie kawałki równomiernie zmiękły. Pod koniec gotowania woda powinna całkowicie odparować, a bataty będą mieć konsystencję odrobinę twardszą niż gotowane ziemniaki.
W międzyczasie przepłucz w wodzie liście szpinaku i grubo je posiekaj. Do dużej miski wbij 7 jajek i ubij je na pianę z czosnkiem, szczyptą soli i pieprzu. Kiedy bataty na patelni będą już miękkie, wrzuć pokrojony szpinak i zalej warzywa masą jajeczną. Przykryj patelnię pokrywką, zmniejsz ogień i piecz na bardzo wolnym ogniu przez 10 minut, aż jajka się ugotują.
Tortillę ostrożnie zdejmij z patelni, pokrój na 8 kawałków i podawaj jeszcze ciepłą.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
To, co najlepsze
Jedzenie było doskonałe, trochę je dostosowaliśmy, pokroiliśmy bataty w kostkę i zrobiliśmy z nich frittatę, posypaną serem. Pyszny.
Tłumaczenie automatyczne
Na pierwszy rzut oka dziwny przepis, ale bardzo dobry!
Tłumaczenie automatyczne