SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Wyjmij fasolkę z zamrażarki i pozostaw do rozmrożenia.

2

W dużym garnku rozgrzej na średnim ogniu 2 łyżki oliwy i masło.

3

Wsyp drobno posiekaną cebulkę i smaż przez 3–4 minuty na średnim ogniu.

4

Posyp cebulę 1 łyżką mąki orkiszowej i smaż przez 1–2 minuty, ciągle mieszając, aż do uzyskania jasnej zasmażki.

5

Natychmiast zmniejsz ogień, wlej do garnka 250 ml półtłustego mleka i 120 ml śmietany. Wsyp gałkę muszkatołową, sól i pieprz. Ciągle mieszając, gotuj przez 9–10 minut, aż powstanie gęsty, zawiesisty sos.

6

Dodaj 1 łyżkę octu i rozmrożoną fasolkę szparagową. Wymieszaj i gotuj przez 3–4 minuty na średnim ogniu.

7

Podziel na porcje i podawaj.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

kristyna skoumalova
17. grudnia 2023

Nina Drášilová
15. marca 2023

Dodałam dodatkową łyżkę octu (użyłam wina bily) oraz koperek i nasiona

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu