SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 139 Kcal
  • 4 g białek
  • 8 g tłuszczów
  • 12 g węglowodanów

Reishi – rewitalizacja, odprężenie, równowaga

  • Redukuje uczucie znużenia
  • Tradycyjna medycyna chińska
  • Skuteczny adaptogen
Więcej informacji

Składniki

4 porcji

Doskonale nawilżona i odżywiona skóra dzięki kolagenowi

  • Profilaktyka zmarszczek
  • Redukcja cellulitu
  • Pyszny w smaku
Więcej informacji
banner image

Sposób przygotowania

1

Obierz kalarepę i zetrzyj ją na tarce o grubych oczkach.

2

W dużym garnku rozgrzej na średnim ogniu 3 łyżki oliwy.

3

Na rozgrzaną oliwę wrzuć drobno pokrojoną cebulę. Smaż przez 4–5 minut na średnim ogniu.

4

Dodaj musztardę dijon, kminek i liść laurowy. Smaż przez kolejną minutę na średnim ogniu.

5

Dodaj utartą kalarepę, 2 łyżki octu winnego, 60 ml wody, cukier trzcinowy, sól i pieprz. Zmniejsz ogień na średni i duś do miękkości przez 11–12 minut.

6

Zdejmij z ognia, dodaj drobno posiekaną natkę pietruszki, wymieszaj i podawaj.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Marta Špinarová
19. maja 2023

Robię kalarepę, ale nie znam się na musztardzie. na pewno spróbuję. dzięki za przepis.

Tłumaczenie automatyczne

banner image
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu