
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Obierz kalarepę i zetrzyj ją na tarce o grubych oczkach.
W dużym garnku rozgrzej na średnim ogniu 3 łyżki oliwy.
Na rozgrzaną oliwę wrzuć drobno pokrojoną cebulę. Smaż przez 4–5 minut na średnim ogniu.
Dodaj musztardę dijon, kminek i liść laurowy. Smaż przez kolejną minutę na średnim ogniu.
Dodaj utartą kalarepę, 2 łyżki octu winnego, 60 ml wody, cukier trzcinowy, sól i pieprz. Zmniejsz ogień na średni i duś do miękkości przez 11–12 minut.
Zdejmij z ognia, dodaj drobno posiekaną natkę pietruszki, wymieszaj i podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Robię kalarepę, ale nie znam się na musztardzie. na pewno spróbuję. dzięki za przepis.
Tłumaczenie automatyczne