SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Wymieszaj mąkę, olej, drożdże, ciepłe mleko, sól i cukier. Nakryj czystą ściereczką i ustaw w ciepłym miejscu na co najmniej 1 godzinę, aby wyrosło.

2

W drugim naczyniu wymieszaj pomidory z puszki, czosnek przeciśnięty przez praskę, tymianek, oregano i szczyptę soli.

3

Rozwałkuj wyrośnięte ciasto na okrągły placek i przenieś go na blachę pokrytą papierem do pieczenia.

4

Rozsmaruj na cieście sos pomidorowy z czosnkiem i przyprawami.

5

Na wierzchu ułóż plasterki świeżych pomidorów i mozzarelli.

6

Piecz przez ok. 25 minut w temperaturze 190°C.

Nasza rada
Do pizzy możesz dodać dowolne dodatki: szpinak, mięso z kurczaka, szynkę, warzywa itp.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Hana Lukášová
01. lutego 2024

W przypadku mąki żytniej ciasto po upieczeniu jest bardziej suche i wręcz przeciwnie, bardzo lepkie w trakcie wyrabiania. Jeśli chodzi o mnie, następnym razem spróbuję z orkiszem zamiast żyta

Tłumaczenie automatyczne

Janikasify
31. stycznia 2024

Doskonały! Ciasto jest luźne i każdy może nałożyć na nie to, co mu się podoba. Użyłam mąki orkiszowej pełnoziarnistej i ciasto wyszło ładnie.

Tłumaczenie automatyczne

Marie Jouglíčková
20. stycznia 2024

Mąka żytnia nie będzie dla mnie 😐 Spróbuję jeszcze z inną mąką i wtedy dam update 😊

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1176512
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu