
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Obierz krewetki. Główki i pancerzyki odłóż, nie wyrzucaj!
Na rozgrzanej patelni na łyżce oleju rzepakowego podsmaż obrane krewetki i czosnek pokrojony w plasterki. Zdejmij z ognia.
Rozgrzej w rondelku 1 łyżeczkę oleju rzepakowego. Wrzuć pancerzyki i główki krewetek. Delikatnie zmiażdż je drewnianą kopyścią i zalej 150 ml wody.
Gotuj przez 10 minut na wolnym ogniu. Następnie przecedź bulion przez sito i odstaw.
Krewetki z czosnkiem wstaw z powrotem na ogień. Dodaj świeży groszek i kalafiora. Szybko podsmaż.
Posyp przyprawą curry i podlej bulionem krewetkowym.
Zagotuj i zredukuj płyn o połowę. Potrwa to ok. 10 minut.
Następnie dodaj śmietanę, pozostałe przyprawy oraz sok i skórkę z limonki.
Curry doskonale smakuje z ryżem.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
wygląda inaczej niż na zdjęciu, może dlatego, że uprościłam go gotowymi krewetkami, ale jest pyszne
Tłumaczenie automatyczne