Curry kalafiorowe z kaszą gryczaną
- 10 min.
- 30 min.
- Łatwe
- 4 porcji
Jemy zdrowo – szybko i prosto
Strona 68Dowiedz się więcej o książceWartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 337 Kcal
- 10 g białek
- 11 g tłuszczów
- 49 g węglowodanów
Składniki
Sposób przygotowania
Kaszę gryczaną przygotuj zgodnie z instrukcją naopakowaniu.
Kalafiora podziel na różyczki i zetrzyj je na tarce o drobnych oczkach.
Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i podsmaż na niej drobno posiekaną cebulę.
Po 2 minutach dodaj kalafiora, curry, sól, pieprz i duś na średnim ogniu przez 25 minut.
W trakcie smażenia podlewaj kalafiora wodą, poczekaj, aż się wchłonie, czynność powtarzaj do całkowitej miękkości kalafiora.
Pod koniec duszenia zalej kalafiora śmietaną sojową i dobrze wymieszaj.
Curry z kalafiora wymieszaj z kaszą gryczaną i posyp świeżą natką pietruszki.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
robię regularnie. to doskonałe jedzenie. mój ulubiony. Curry z kalafiora bez kaszy gryczanej używam również jako dodatek do innych dań.
Tłumaczenie automatyczne
Bardzo dobre i smaczne. Idealna opcja do przetwarzania kalafiora 😊
Tłumaczenie automatyczne
Smacznie i prosto😊
Tłumaczenie automatyczne