
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Najpierw przygotuj purée z batatów. Obierz je, umyj i pokrój w kostkę. W garnku zagotuj 1,5 l wody, dodaj pokrojone bataty i gotuj przez ok. 15–20 minut. Odcedź i zblenduj na gładką masę. Z podanej ilości warzyw powinno powstać ok. 600 g purée.
Makaron ugotuj w osolonej wodzie (zgodnie z instrukcją na opakowaniu) i odcedź. Czas gotowania makaronu ryżowego różni się w zależności od jego typu, ale zwykle jest to ok. 5–10 minut.
Do purée wlej śmietaną ryżową, wymieszaj i gotuj przez 5 minut na wolnym ogniu. Następnie dodaj utarty ser i mieszaj tak długo, aż się rozpuści. Zdejmij garnek z ognia. Dopraw sos do smaku solą i pieprzem.
Wrzuć do sosu ugotowany makaron i wymieszaj.
Podawaj od razu albo przygotuj mac ‘n’ cheese zgodnie z klasycznym przepisem: przełóż danie do formy żaroodpornej i zapiekaj je przez 8–10 minut w temperaturze 180°C.
*W oryginalnym przepisie na mac ‘n’ cheese stosuje się makaron kolanka lub krótkie rurki. Możesz użyć również innych rodzajów makaronu, np. żytniego albo pszennego razowego. Pamiętaj o innym czasie gotowania.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Świetny przepis
Tłumaczenie automatyczne
Bardzo nie dobre nie polecam w ogóle nie smakuje jak Mac&cheese jest bardzo słodkie i mulące
Pyszny top 😻 zgodnie z komentarzami dałam aż 100g sera cheddar ze śmietaną, zwykłą, krowią ✨ na wierzch smażoną szynkę i top top top Polecam też mojemu tacie, bardzo smakowało 👌 Na pewno zachowam i kiedy będę mam słodkie ziemniaki, ugotuję według tego przepisu
Tłumaczenie automatyczne