SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 263 Kcal
  • 5 g białek
  • 18 g tłuszczów
  • 21 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

16 porcje

Sposób przygotowania

1

Wymieszaj i wyrób wszystkie składniki na kruche ciasto.

2

Zawiń je w folię spożywczą i wstaw na 2 godziny do lodówki.

3

Rozgrzej piekarnik do 190°C.

4

Rozwałkuj schłodzone ciasto na stolnicy posypanej mąką i przełóż je do formy pokrytej papierem do pieczenia.

5

Wymieszaj wszystkie składniki na nadzienie.

6

Rozsmaruj je po kruchym cieście.

7

Piecz przez 45–50 minut w temperaturze 190°C.

8

Po upieczeniu pozostaw do ostygnięcia, a przed podaniem wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Milik14
14. listopada 2022

Chciałabym również prosić o określenie, które składniki są przeznaczone na ciało, a które na nadzienie

Tłumaczenie automatyczne z języka słowackiego

Miriam Bernatova
16. września 2021

To niesamowite, postępowałam zgodnie z instrukcją, tylko zamiast żurawiny były jagody. Tak nazwałabym go bardziej orzechowym ... 😉

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Anna Burešová
21. maja 2020

Niestety nie jest jasne, które składniki są przeznaczone dla organizmu, a które do nadzienia. Proszę dostosować :) Dziękuję

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu