Placek z żurawiną
- 260 min.
- 50 min.
- Skomplikowane
- 10 porcje
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 383 Kcal
- 9 g białek
- 26 g tłuszczów
- 26 g węglowodanów
Składniki
- 80 g oleju kokosowego rozpuszczonego
- 40 g półtłustego twarogu
- 3 łyżki mleka migdałowego
- 160 g drobno mielonych płatków owsianych
- 50 g mąki pełnoziarnistej (do posypania stolnicy)
Etykiety
Sposób przygotowania
Wymieszaj i wyrób wszystkie składniki na kruche ciasto.
Zawiń je w folię spożywczą i wstaw na 2 godziny do lodówki.
Rozgrzej piekarnik do 190°C.
Rozwałkuj schłodzone ciasto na stolnicy posypanej mąką i przełóż je do formy pokrytej papierem do pieczenia.
Wymieszaj wszystkie składniki na nadzienie.
Rozsmaruj je po kruchym cieście.
Piecz przez 45–50 minut w temperaturze 190°C.
Po upieczeniu pozostaw do ostygnięcia, a przed podaniem wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Chciałabym również prosić o określenie, które składniki są przeznaczone na ciało, a które na nadzienie
Tłumaczenie automatyczne
To niesamowite, postępowałam zgodnie z instrukcją, tylko zamiast żurawiny były jagody. Tak nazwałabym go bardziej orzechowym ... 😉
Tłumaczenie automatyczne
Niestety nie jest jasne, które składniki są przeznaczone dla organizmu, a które do nadzienia. Proszę dostosować :) Dziękuję
Tłumaczenie automatyczne