Ciasteczka karobowe
- 80 min.
- 15 min.
- Łatwe
- 25 sztuki
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 68 Kcal
- 2 g białek
- 3 g tłuszczów
- 10 g węglowodanów
Składniki
Etykiety
Sposób przygotowania
W misce wymieszaj mąkę orkiszową, płatki owsiane, karob i proszek do pieczenia.
W drugim naczyniu ubij rozpuszczone masło, jajka, miód i ekstrakt.
Połącz suche i mokre składniki, ugnieć ciasto, zawiń je w folię spożywczą i włóż na 1 godzinę do lodówki.
Wyjmij schłodzone ciasto i rozgrzej piekarnik do 170°C.
Z ciasta formuj niewielkie placuszki o grubości ok. 0,5 cm i układaj je na blasze pokrytej papierem do pieczenia. Ciasta powinno wystarczyć na ok. 25 placuszków o średnicy 3-4 cm.
Blachę umieść w piekarniku i piecz w temperaturze 160–170°C przez 10-15 minut.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Mój 1,5-letni syn je uwielbia!
Tłumaczenie automatyczne
Bardzo dobrze
Tłumaczenie automatyczne