SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Ubij na pianę mokre składniki: miód, olej kokosowy, ekstrakt waniliowy, mleko i jajka. Ubijaj je przez co najmniej 2 minuty, by ciasto było puszyste i dobrze napowietrzone.

2

Do drugiego naczynia przesiej suche składniki: mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Połącz zawartość obu misek, a następnie jeszcze raz dobrze ubij ciasto. Powinno mieć półpłynną konsystencję.

3

Rozgrzej piekarnik do 190°C.

4

Przygotuj sobie formę do magdalenek. Każdą z nich dokładnie wysmaruj olejem kokosowym i posyp mąką pełnoziarnistą. Przelej ciasto do dzbanka lub garnka z dzióbkiem i wlewaj niewielkie porcje do foremek, zaczynając od szerszej końcówki, a kończąc przy węższej.

5

Po napełnieniu wszystkich foremek stuknij kilkakrotnie blachą o blat, by rozbić pęcherzyki powietrza w cieście. Wstaw do piekarnika i piecz ciastka przez 10 minut w temperaturze 190°C.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

EK123
07. grudnia 2022

.

Tłumaczenie automatyczne

Veronika Řiháková
05. stycznia 2020

Są doskonałe, po prostu zostawiłam je swoim synom, ale dla nas lekko polałam je wysokoprocentową gorzką czekoladą, aby były bardziej wyraziste w smaku.

Tłumaczenie automatyczne

Michaela Krejčová
15. grudnia 2019

jeśli nie słodzisz go niczym innym, również są bez smaku

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu