SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Obierz cebulę i drobno ją posiekaj. Obierz marchewkę, oczyść łodygi selera i pokrój warzywa w plasterki o grubości ok. 3–4 mm.

2

Rozgrzej w dużym garnku 1 łyżkę oliwy, wrzuć posiekaną cebulkę i smaż przez 2 minuty na średnim ogniu. Następnie dodaj czosnek i smaż przez kolejną minutę. Dodaj pokrojoną marchewkę i selera, krojone pomidory i cały bulion. Doprowadź do wrzenia. Kiedy zupa się zagotuje, dodaj liście laurowe, oregano, bazylię, tymianek, sól i pieprz. Gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.

3

Następnie wsyp do zupy makaron i gotuj dalej, aż zmięknie.

4

Orientacyjny czas gotowania podany jest na opakowaniu i zależy od kształtu makaronu. Zwykle jest to ok. 10 minut. Kiedy makaron jest już prawie gotowy (al dente), dodaj do zupy gotowaną fasolę, wymieszaj i gotuj jeszcze przez 2 minuty. Jeżeli zupa zrobi się zbyt gęsta, dolej 200 ml (lub więcej) wody.

5

Podziel zupę na 8 porcji, posyp tartym serem i podawaj.

Nasza rada
Jeśli masz w domu świeżą bazylię, dodaj do garnka kilka listków do smaku.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu