SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Obierz ziemniaki i pokrój je w kostkę. Oczyść selera naciowego i pokrój go w kostkę o grubości 1,5 cm. Przeciśnij czosnek przez praskę, drobno posiekaj cebulę.

2

W dużym garnku rozgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek, dodaj posiekaną cebulę i liść laurowy. Smaż wszystko przez 2 minuty na wolnym ogniu.

3

Następnie dodaj pokrojone ziemniaki, selera i czosnek, wymieszaj i smaż przez kolejne 4 minuty. Wsyp do garnka soczewicę i ciecierzycę, wlej pomidory z puszki, dodaj 350 ml wody i wymieszaj. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 20–25 minut do miękkości.

4

Dopraw do smaku solą i pieprzem, posyp natką i podawaj.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Peťulka Iblová
08. stycznia 2024

No cóż, szybkie, nie inspiruje, ale też nie razi. Musiałam dodać 200ml więcej wody, bo inaczej byłoby bardzo suche.

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1468185
Míša Šlemrová
22. października 2023

Świetnie, zastąpiłam część ziemniaków dynią i dodałam balię brązowych grzybów.

Tłumaczenie automatyczne

Lichtmalerin
04. stycznia 2023

Bardzo smaczne, niskokaloryczne, ale super sycące. Pozostaje na liście ulubionych. Do przyprawiania użyłam przypraw orientalnych.

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1329021
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu