

Tosty francuskie z mozzarellą i bazylią
10 min.
3 min.
Łatwe
4 porcji
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 341 Kcal
- 20 g białek
- 15 g tłuszczów
- 30 g węglowodanów
Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)
- Aplikacja bez reklam
- Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
- Ulubione przepisy dostępne offline
Składniki
4 porcji
Sposób przygotowania
1
Przygotuj sobie dwa głębokie talerze. Do jednego wsyp mąkę orkiszową, w drugim ubij mleko i jajka ze szczyptą soli i pieprzu.
2
Pokrój chleb. Na dwóch kromkach ułóż 150 g pomidorów z puszki, plastry mozzarelli i świeżą bazylię. Przykryj drugą kromką.
3
Na dużej patelni rozgrzej 1 łyżkę oliwy. Obtocz kanapki w mące, a następnie w jajku z mlekiem. Włóż je ostrożnie na patelnię i opiecz je na średnim ogniu, po 1,5 minuty z każdej strony.
4
Po upieczeniu przekrój kanapki na pół, ułóż na 4 talerzach i podawaj na ciepło.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami