![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Przygotuj sobie dwa głębokie talerze. Do jednego wsyp mąkę orkiszową, w drugim ubij mleko i jajka ze szczyptą soli i pieprzu.
Pokrój chleb. Na dwóch kromkach ułóż 150 g pomidorów z puszki, plastry mozzarelli i świeżą bazylię. Przykryj drugą kromką.
Na dużej patelni rozgrzej 1 łyżkę oliwy. Obtocz kanapki w mące, a następnie w jajku z mlekiem. Włóż je ostrożnie na patelnię i opiecz je na średnim ogniu, po 1,5 minuty z każdej strony.
Po upieczeniu przekrój kanapki na pół, ułóż na 4 talerzach i podawaj na ciepło.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Przepis mnie nie zachwycił, nie smakował mi
Tłumaczenie automatyczne