

Zupa krem z marchewki i imbiru
10 min.
37 min.
Łatwe
3 porcji
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 183 Kcal
- 2 g białek
- 12 g tłuszczów
- 14 g węglowodanów
Składniki
3 porcji
Sposób przygotowania
1
Drobno posiekaj dymkę. Rozgrzej w garnku łyżkę oleju rzepakowego, wrzuć dymkę i smaż ją przez 2 minuty na średnim ogniu. Następnie dodaj utarty imbir i pokrojoną marchewkę. Smaż przez kolejnych 10 minut. Podlej bulionem warzywnym, doprowadź do wrzenia, a następnie gotuj na średnim ogniu do miękkości (ok. 25 minut).
2
Zdejmij z ognia i pozostaw do ostygnięcia. Zmiksuj na gładki krem za pomocą blendera ręcznego i dopraw do smaku solą, pieprzem, mielonym chili i sokiem pomarańczowym.
3
Podziel na 3 porcje, udekoruj kleksem kwaśnej śmietany i podawaj.
Nasza rada
Aby uzyskać bardziej orientalną wersję zupy, posyp ją świeżą posiekaną kolendrą.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Świetnie, polecam
Tłumaczenie automatyczne
Absolutnie fantastyczne 👌 Nie miałam świeżego imbiru, dodałam łyżeczkę suszonego mielonego imbiru.
Tłumaczenie automatyczne
Doskonały smak
Tłumaczenie automatyczne