SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Drobno posiekaj dymkę. Rozgrzej w garnku łyżkę oleju rzepakowego, wrzuć dymkę i smaż ją przez 2 minuty na średnim ogniu. Następnie dodaj utarty imbir i pokrojoną marchewkę. Smaż przez kolejnych 10 minut. Podlej bulionem warzywnym, doprowadź do wrzenia, a następnie gotuj na średnim ogniu do miękkości (ok. 25 minut).

2

Zdejmij z ognia i pozostaw do ostygnięcia. Zmiksuj na gładki krem za pomocą blendera ręcznego i dopraw do smaku solą, pieprzem, mielonym chili i sokiem pomarańczowym.

3

Podziel na 3 porcje, udekoruj kleksem kwaśnej śmietany i podawaj.

Nasza rada
Aby uzyskać bardziej orientalną wersję zupy, posyp ją świeżą posiekaną kolendrą.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

KamilaT
21. lipca 2023

Absolutnie fantastyczne 👌 Nie miałam świeżego imbiru, dodałam łyżeczkę suszonego mielonego imbiru.

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1242429
Jindra Vystrčilová
28. października 2022

Doskonały smak

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu