SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

W średniej wielkości garnku rozgrzej łyżeczkę oleju rzepakowego, wrzuć posiekaną cebulę i zeszklij ją na średnim ogniu (ok. 2–3 minuty).

2

Zeszkloną cebulę podlej bulionem warzywnym i zagotuj.

3

Dodaj groszek, zmniejsz ogień i gotuj przez 10 minut.

4

Dodaj śmietanę i gotuj przez kolejnych 5 minut.

5

Gotową zupę zmiksuj na krem za pomocą blendera ręcznego. Dopraw solą i pieprzem.

Nasza rada
Posiekaj kilka listków mięty i udekoruj nimi danie. Każdą porcję możesz dodatkowo ozdobić łyżką gotowanego groszku i kleksem śmietany 12%.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Barbora Polášková
15. lutego 2024

Bardzo dobra i prosta zupa. Wykorzystałam więc całą śmietankę, bo zawsze mam problem z odłożeniem jej gdzieś, więc zupa była rzadsza, ale to nie miało znaczenia.

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1377682
Lukáš Karovič
13. stycznia 2024

Lucie Hrochová
27. grudnia 2023

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu