SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej w garnku 2 łyżki oleju, dodaj drobno posiekaną cebulkę i podsmaż ją.

2

Po chwili dorzuć rzodkiewki pokrojone w plasterki. Smaż przez 5 minut.

3

Obierz ziemniaki, pokrój je w kostkę i dodaj do rzodkiewek.

4

Smaż przez kolejnych 5 minut, podlej bulionem i nakryj pokrywką.

5

Gotuj przez 20–25 minut aż ziemniaki będą miękkie.

6

Zdejmij zupę z ognia i pozostaw ją do przestygnięcia, a następnie zmiksuj za pomocą blendera ręcznego i dopraw śmietaną. Przed podaniem posyp siekanym koperkiem.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Mira Sabova
19. lipca 2023

Wspaniała zupa, która zaskoczyła nawet moją mamę, która gotuje tradycyjne słowackie potrawy. Nic nie zmieniałam, wszystko według przepisu.

Tłumaczenie automatyczne

Michaela Faldíková
01. czerwca 2023

Doskonały. Dodałam zioła prowansalskie, aby nadać mu nieco wyraźniejszy smak.

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1233746
Hana Prokl Ličková
26. maja 2023

Zaskakująco doskonałe. Zawsze jest dużo rzodkiewek na raz. Dobry przepis na przetworzenie większej ilości 👍🏻😊

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1399572
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu