
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Rozgrzej w garnku 2 łyżki oleju, dodaj drobno posiekaną cebulkę i podsmaż ją.
Po chwili dorzuć rzodkiewki pokrojone w plasterki. Smaż przez 5 minut.
Obierz ziemniaki, pokrój je w kostkę i dodaj do rzodkiewek.
Smaż przez kolejnych 5 minut, podlej bulionem i nakryj pokrywką.
Gotuj przez 20–25 minut aż ziemniaki będą miękkie.
Zdejmij zupę z ognia i pozostaw ją do przestygnięcia, a następnie zmiksuj za pomocą blendera ręcznego i dopraw śmietaną. Przed podaniem posyp siekanym koperkiem.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Miałam tylko dużą rzodkiewkę i nie wiedziałam co z nią zrobić. I oto zupa jest pyszna nawet dla tak dużych zmęczonych „rzodkiewek”.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
zaskakujący smak, dodałam więcej pieprzu i wyszło super! 🙂
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Z niecierpliwością czekam na gotowanie zupy, tylko liście z dwóch wiązek rzodkiewki zniknęły z procesu przygotowania ..... Czy dodaje się je przed gotowaniem, czy tylko na talerzu?
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego