Zupa marchewkowa z imbirem
- 10 min.
- 37 min.
- Łatwe
- 3 porcji
Pomysł na zupę marchewkową z imbirem, która rozgrzeje Cię w ostatnich dniach zimy.
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 183 Kcal
- 2 g białek
- 12 g tłuszczów
- 14 g węglowodanów
Składniki
3 porcji
Etykiety
Sposób przygotowania
1
Dymkę drobno posiekaj. W garnku rozgrzej łyżkę oleju, dodaj posiekaną cebulkę i smaż przez 2 minuty na średnim ogniu. Następnie dodaj utarty imbir i pokrojoną marchewkę. Wymieszaj i podsmażaj przez kolejnych 10 minut. Podlej bulionem warzywnym, doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj do miękkości na średnim ogniu przez ok. 25 minut.
2
Ugotowaną zupę zdejmij z ognia i pozostaw do przestygnięcia, a następnie zblenduj blenderem ręcznym na gładki krem. Dopraw do smaku solą i pieprzem, mielonym chili i sokiem pomarańczowym.
3
Zupę podziel na 3 porcje, każdą z nich udekoruj 1 łyżką kwaśnej śmietany i podawaj.
Nasza rada
Aby uzyskać bardziej egzotyczne danie, do zupy możesz dodać świeżą kolendrę.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Smaczny
Tłumaczenie automatyczne
pyszny, słodki smak z chili
Tłumaczenie automatyczne