Zupa marchewkowa
- 10 min.
- 43 min.
- Łatwe
- 4 porcji
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 136 Kcal
- 2 g białek
- 7 g tłuszczów
- 16 g węglowodanów
Składniki
Etykiety
Sposób przygotowania
Szalotkę i czosnek drobno posiekaj. Obierz marchewkę i pokrój ją w kostkę.
Rozgrzej w garnku 2 łyżki oliwy.
Dodaj szalotkę i czosnek, smaż przez ok. 2 minuty na średnim ogniu.
Dorzuć pokrojoną marchewkę i smaż wszystko na średnim ogniu przez kolejnych 5–10 minut.
Podlej bulionem i gotuj na wolnym ogniu, aż marchewka całkowicie zmięknie (ok. 20–30 minut).
Dopraw do smaku solą, pieprzem i rozmarynem.
Gotową zupę pozostaw do ostygnięcia, a następnie zblenduj. Możesz lekko doprawdzić ją do smaku cukrem kokosowym.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Proste, pyszne i pożywne!
Proste i pyszne - zamiast czosnku dodałam imbir i lekko dodałam sok pomarańczowy.
Tłumaczenie automatyczne