
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

W średnim garnku rozgrzej klarowane masło. Wrzuć drobno posiekaną cebulkę i podsmaż ją.
Po ok. 5 minutach dorzuć oczyszczoną i pokrojoną dynię oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Smaż przez kolejnych 5 minut.
Podlej warzywa bulionem i przykryj garnek. Gotuj przez ok. 30–35 minut.
Zdejmij garnek z ognia i pozostaw zupę do ostygnięcia. Zmiksuj zupę blenderem ręcznym na gładki krem.
Dodaj przyprawy i śmietanę. Wymieszaj i podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Doskonała, prosta zupa. Przygotowałam dynię z mlekiem kokosowym i dodałam odrobinę imbiru i chili, żeby była pikantna. Pyszny.
Tłumaczenie automatyczne