![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Obierz cebulę i marchewkę. Drobno posiekaj cebulę, a marchewkę pokrój w drobną kostkę.
W garnku rozgrzej na średnim ogniu olej rzepakowy. Dodaj cebulę i marchewkę. Smaż, aż cebula się zeszkli (2–3 minuty). Posyp warzywa mąką i smaż przez kolejne 1–2 minuty. Posyp papryką, smaż przez kolejną minutę, a następnie podlej bulionem. Przykryj garnek i gotuj przez 25–30 minut na średnim ogniu.
Obierz i umyj ziemniaki, pokrój je w drobną kostkę. Po półgodzinie gotowania dodaj do zupy ziemniaki i gotuj do miękkości (ok. 20 minut na średnim ogniu).
Drobno posiekaj czosnek. Szynkę pokrój w grubą kostkę. Dodaj je do gotowej zupy.*
Gotuj przez kolejnych 5 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj.
*Przed dodaniem szynki do zupy upraż ją na suchej patelni nieprzywierającej.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Bardzo dobry. 🙂 A na dodatek mieliśmy od Was placki ziemniaczane. Niedzielny obiad udany 🤤
Tłumaczenie automatyczne
doskonały
Tłumaczenie automatyczne
Złodzieje i oszuści!!!! Nie wysłali książek i nie oddali pieniędzy!!!!!!