SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Obierz cebulę i marchewkę. Drobno posiekaj cebulę, a marchewkę pokrój w drobną kostkę.

2

W garnku rozgrzej na średnim ogniu olej rzepakowy. Dodaj cebulę i marchewkę. Smaż, aż cebula się zeszkli (2–3 minuty). Posyp warzywa mąką i smaż przez kolejne 1–2 minuty. Posyp papryką, smaż przez kolejną minutę, a następnie podlej bulionem. Przykryj garnek i gotuj przez 25–30 minut na średnim ogniu.

3

Obierz i umyj ziemniaki, pokrój je w drobną kostkę. Po półgodzinie gotowania dodaj do zupy ziemniaki i gotuj do miękkości (ok. 20 minut na średnim ogniu).

4

Drobno posiekaj czosnek. Szynkę pokrój w grubą kostkę. Dodaj je do gotowej zupy.*

5

Gotuj przez kolejnych 5 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj.

6

*Przed dodaniem szynki do zupy upraż ją na suchej patelni nieprzywierającej.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Lenka Malá
12. marca 2023

Bardzo dobry. 🙂 A na dodatek mieliśmy od Was placki ziemniaczane. Niedzielny obiad udany 🤤

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1243603
Helena Svačinová
07. lutego 2023

doskonały

Tłumaczenie automatyczne

Anetkowo
01. lutego 2023

Złodzieje i oszuści!!!! Nie wysłali książek i nie oddali pieniędzy!!!!!!

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu