
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Obierz cebulę i marchewkę. Drobno posiekaj cebulę, a marchewkę pokrój w drobną kostkę.
W garnku rozgrzej na średnim ogniu olej rzepakowy. Dodaj cebulę i marchewkę. Smaż, aż cebula się zeszkli (2–3 minuty). Posyp warzywa mąką i smaż przez kolejne 1–2 minuty. Posyp papryką, smaż przez kolejną minutę, a następnie podlej bulionem. Przykryj garnek i gotuj przez 25–30 minut na średnim ogniu.
Obierz i umyj ziemniaki, pokrój je w drobną kostkę. Po półgodzinie gotowania dodaj do zupy ziemniaki i gotuj do miękkości (ok. 20 minut na średnim ogniu).
Drobno posiekaj czosnek. Szynkę pokrój w grubą kostkę. Dodaj je do gotowej zupy.*
Gotuj przez kolejnych 5 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj.
*Przed dodaniem szynki do zupy upraż ją na suchej patelni nieprzywierającej.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Bardzo dobre, użyłam 80% kiełbasek z kurczaka i dwa razy więcej warzyw, więc bardziej przypominało gulasz 😄
Tłumaczenie automatyczne
Doskonałe, na pewno nie ostatni raz to robiłam😋👌
Tłumaczenie automatyczne
Bardzo dobry. 🙂 A na dodatek mieliśmy od Was placki ziemniaczane. Niedzielny obiad udany 🤤
Tłumaczenie automatyczne