SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 195 Kcal
  • 8 g białek
  • 8 g tłuszczów
  • 21 g węglowodanów

Reishi – rewitalizacja, odprężenie, równowaga

  • Redukuje uczucie znużenia
  • Tradycyjna medycyna chińska
  • Skuteczny adaptogen
Więcej informacji

Składniki

12 porcje

Źródło pięknej skóry! Postaw na kolagen o smaku mango

  • Młoda skóra
  • Gęste włosy
  • Mocne paznokcie
Więcej informacji
banner image

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 180°C. Pokryj blachę papierem do pieczenia.

2

Przygotuj 2 duże miski. W jednej z nich ubij na sztywną pianę białka ze szczyptą soli. W drugiej ubij żółtka i cukier na kogel-mogel. Dodaj skórkę z cytryny. Do żółtek przesiej mąkę i dokładnie wymieszaj. Sukcesywnie dodawaj pianę z białek, ostrożnie mieszając.

3

Przelej ciasto na blachę. Wyrównaj i piecz przez 10–12 minut w temperaturze 180°C. Po upieczeniu pozostaw do ostygnięcia i przygotuj masę śmietankową.

4

Odlej połowę mleka (200 ml) do dużego garnka i zagotuj je na średnim ogniu. Pozostałych 200 ml przelej do głębokiego naczynia, dodaj sok z cytryny, miód i skrobię. Wymieszaj. Kiedy mleko w garnku zacznie wrzeć, ostrożnie przelej je do wysokiego naczynia z zimnym mlekiem i miodem, wymieszaj i przelej z powrotem do garnka. Gotuj na wolnym ogniu, aż masa zgęstnieje (1–2 minuty). Następnie przelej wszystko do miski i wstaw na godzinę do lodówki.

5

Przelej schłodzoną masę z powrotem do wysokiego naczynia, dodaj ricottę i zmiksuj na gładką masę.

6

Na biszkopcie rozsmaruj cienko dżem, a następnie grubszą warstwą krem śmietankowy. Ciasno zwiń i wstaw roladę na co najmniej 2 godziny do lodówki.

7

Po schłodzeniu pokrój w plastry i podawaj.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

py8m8pgqwxprivaterelayappleidcom
12. sierpnia 2023

Doskonała bułka, ale za dużo kremu. Na pewno nie zrobiłem tego ostatnim razem.

Tłumaczenie automatyczne

anicka_kuchticka
14. lutego 2023

świetne 😍😋

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1208980
Pavlína Jančová
03. lutego 2023

Smakowało dobrze, ale było za dużo śmietany i w ogóle nie stężało. Więc zamiast rolady był to raczej deser w miseczce.

Tłumaczenie automatyczne

banner image
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu