SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 90 Kcal
  • 2 g białek
  • 1 g tłuszczów
  • 16 g węglowodanów

Składniki

2 porcji

Etykiety

Sposób przygotowania

1

Dokładnie umyj truskawki i pozbaw je szypułek. Umieść je w rondelku i gotuj na średnim ogniu przez 20–30 minut, co chwilę mieszając.

2

Dodaj do rozgotowanych truskawek łyżeczkę agaru, łyżeczkę stewii i odrobinę soli. Zdejmij garnek z ognia i jeszcze gorący dżem przelej do przygotowanych słoiczków. Uważaj, żeby nie zabrudzić gwintów, które mogłyby się rozszczelnić podczas gotowania.

3

Mocno dokręć pokrywki, obróć je do góry nogami i pozostaw do ostygnięcia.

4

Przechowuj w lodówce i zużyj w ciągu 1–3 tygodni albo pasteryzuj w 85°C przez 25 minut.

5

Uwaga: na taką ilość dżemu będziesz potrzebować dwóch słoików.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Maria Zarycka
02. lipca 2022

Pyszny dzem truskawkowy ,tylko ze ja zamiast 1 łyżeczki stewi dodalam 2 łyżki cukru trzcinowego. Polecam😋

ocen_1327117
zmt87tarqw@privaterelay.appleid.com
28. maja 2021

Zastanawiam się, jak zrobić zdrowy dżem może pół roku?

Tłumaczenie automatyczne

Dan Průdek
11. listopada 2020

Wspaniały

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1033974
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu