![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Wsyp kuskus do dużej miski, zalej go 300 ml wrzątku i odstaw.
Oddziel białka od żółtek.
Wymieszaj twaróg, maślankę, żółtka, olej kokosowy, migdały i ekstrakt waniliowy.
Ubij białka na sztywną pianę.
Wymieszaj twaróg, żółtka i olej z ugotowanym kuskusem.
Na koniec ostrożnie połącz wszystkie składniki z ubitymi białkami.
Morele i śliwki pokrój w plasterki.
Przelej połowę ciasta na blachę 20 × 20 cm, pokrytą papierem do pieczenia. Ułóż na nim pokrojone owoce i zalej drugą połową ciasta.
Piecz przez ok. 40 minut w temperaturze 180°C.
Pozostaw do ostygnięcia na kratce i pokrój na 20 kawałków.
Po wystygnięciu możesz oprószyć ciasto stewią w proszku.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Zamiast ekstraktu waniliowego dodałam jedną wanilię. cukier w śnieg. I na koniec wszyscy zjedli w domu.
Tłumaczenie automatyczne
To bardzo miłe
Tłumaczenie automatyczne