
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Rozgrzej piekarnik do 180°C. Wsyp kuskus do dużej miski, zalej go 300 ml wrzątku i odstaw.
Oddziel białka od żółtek.
Wymieszaj twaróg, maślankę, żółtka, olej kokosowy, migdały i ekstrakt waniliowy.
Ubij białka na sztywną pianę.
Wymieszaj twaróg, żółtka i olej z ugotowanym kuskusem.
Na koniec ostrożnie połącz wszystkie składniki z ubitymi białkami.
Morele i śliwki pokrój w plasterki.
Przelej połowę ciasta na blachę 20 × 20 cm, pokrytą papierem do pieczenia. Ułóż na nim pokrojone owoce i zalej drugą połową ciasta.
Piecz przez ok. 40 minut w temperaturze 180°C.
Pozostaw do ostygnięcia na kratce i pokrój na 20 kawałków.
Po wystygnięciu możesz oprószyć ciasto stewią w proszku.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Bardzo, bardzo dobrze! Dosłodziłam właśnie syropem z cykorii :)
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Było pyszne, ale dosładzałam ciasto. Śliwki są idealnym owocem do tego przepisu. I to prawda, że to bardziej budyń 🙂
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Oczywiście to zależy od kuskusu, jakiego się używa, ale w końcu też do mnie dotarło
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego