SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 250 Kcal
  • 7 g białek
  • 9 g tłuszczów
  • 33 g węglowodanów

Naturalne remedium na zmęczenie i rozdrażnienie – Reishi

  • Lepsza odporność
  • Chroni serce
  • Łagodzi stres
Więcej informacji

Składniki

9 porcje

Dobrze przyswajalny magnez zapewnia wysoką jakość snu

  • Najlepiej przyswajalna forma magnezu
  • Naturalny sposób na zmęczenie
  • Przynosi ulgę przy skurczach mięśni
Więcej informacji
banner image

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 170°C. Pokryj blachę (20 × 20 cm) papierem do pieczenia.

2

Pokrój ananasa w kostkę i przełóż go do blendera kielichowego. Dodaj mleko. Zmiksuj na gładką masę.

3

Przelej mleko z ananasem do dużego naczynia, dodaj jajka, cukier i szczyptę soli. Następnie przesiej przez sito do drugiego naczynia mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Dodaj kaszkę kukurydzianą. Połącz mokre i suche składniki. Dobrze wymieszaj i przelej do formy.

4

Piecz przez 20–25 minut w temperaturze 170–175 °C. Pozostaw do wystygnięcia w temperaturze pokojowej (ok. 2 godziny).

5

W małym rondelku zagotuj 120 ml wody. Do średniej wielkości naczynia wlej kwaśną śmietanę. Kiedy woda się zagotuje, zmniejsz ogień i dodaj agar. Mieszaj przez kolejnych 30 sekund, a następnie dodaj wodę z agarem do miski ze śmietaną. Dobrze wymieszaj i przelej masę na przestygnięte ciasto ananasowe.

6

Wstaw ciasto na co najmniej 4 godziny do lodówki (a najlepiej na całą noc), aby masa stężała.

7

Przed podaniem skrop rozpuszczoną czekoladą i poczekaj ok. 10 minut, aż stężeje. Podawaj.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

David Pavelka
10. kwietnia 2023

Rewelacyjne, sprężyste, na pewno nie ostatni raz 😉👍

Tłumaczenie automatyczne

Veronika Hvízdalová
31. stycznia 2023

Niewiele. Ananas w cieście zrobił się trochę gorzki. nie zrobię tego ponownie.

Tłumaczenie automatyczne

Soňa Veselá
04. października 2022

Ananas zrobił się trochę gorzki po wymieszaniu go z miksturą.Polenta w cieście jest dziwna, zostawiłabym ją.Po prostu włożyłam śmietanę bez agaru i utarłam czekoladę, lepiej się kroi.Dla mnie chyba my nie powtórzy przepisu.

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1189859
banner image
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu