
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Rozgrzej piekarnik do 180°C.
Mąkę przesiej do miski przez sito. Dodaj proszek do pieczenia i skórkę otartą z cytryny.
Jajka i cukier ubij na kogel-mogel. Następnie dodaj olej i mleko, ubijaj dalej.
Do mokrych składników wsyp suche. Już nie ubijaj, tylko dobrze wymieszaj kopyścią. Formę 20 cm × 20 cm × 5 cm wysmaruj olejem i wlej do niej ciasto. Posyp świeżymi owocami i wstaw do piekarnika.
Piecz przez 30–35 minut w 180°C. Sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest upieczone w środku.
Gotowy biszkopt pozostaw do ostygnięcia, a następnie pokrój w kostkę.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
dobrze
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
W składnikach brakuje cukru. Więc ile on tam dostanie? Dzięki
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego