SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 180°C.

2

Mąkę przesiej do miski przez sito. Dodaj proszek do pieczenia i skórkę otartą z cytryny.

3

Jajka i cukier ubij na kogel-mogel. Następnie dodaj olej i mleko, ubijaj dalej.

4

Do mokrych składników wsyp suche. Już nie ubijaj, tylko dobrze wymieszaj kopyścią. Formę 20 cm × 20 cm × 5 cm wysmaruj olejem i wlej do niej ciasto. Posyp świeżymi owocami i wstaw do piekarnika.

5

Piecz przez 30–35 minut w 180°C. Sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest upieczone w środku.

6

Gotowy biszkopt pozostaw do ostygnięcia, a następnie pokrój w kostkę.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Monika1986
05. listopada 2022

🙂

Mísa Pučelíková
17. września 2022

Bardzo dobrze Włożyłem jagody i jeżyny.

Tłumaczenie automatyczne

Eňour
18. sierpnia 2022

Doskonały szampan. Zamiast malin użyłam śliwek i moreli i jest idealnie. Na pewno zrobię to ponownie.

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu