SzukajSzukajMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Maliny

Maliny mają kolor od różowego do czerwonawego, który nie pozwoli nikomu zmarznąć. Zawierają dużą ilość antyoksydantów, witaminy C, A i B, dlatego są ważne dla naszego zdrowia. Warto je mieć pod ręką przy chorobach gorączkowych i zapalnych, gdy cierpimy na migreny lub leczymy się na cukrzycę. Im bardziej czerwone maliny, tym więcej zawierają antyoksydantów. Maliny nie wymagają żadnych specjalnych zabiegów. Po zebraniu wystarczy je lekko umyć z zanieczyszczeń i od razu zjeść lub wykorzystać do deserów, bułeczek. Maliny można również przetwarzać w inny sposób, gotować na sok lub zamrozić na zimę. Nie zostawiaj ich na długo w wodzie, bo szybko spleśnieją.

Przepisy na dania zawierające Maliny